Een lekkage in uw woning is altijd vervelend. Of het nu gaat om een kleine lekkage is of een grote lekkage, het is belangrijk dat de lekkage snel wordt opgelost. Anders kunnen er allerlei vochtproblemen ontstaan. In deze blog leest u meer advies over wat u kunt doen bij een lekkage in huis.

Het eerste wat u moet doen is weten waar de lekkage zich bevindt. Deze kan zich in de keuken, badkamer of plafond bevinden. Hieronder leest u advies over wat u in elke van de gevallen kunt doen indien u een lekkage hebt in huis.

Last van een lekkage in de keuken?

De lekkage kan ontstaan zijn door een kapotte kraan of een defecte waterleiding naar de kraan. Het is niet altijd nodig om de kraan te vervangen. In sommige gevallen kan de loodgieter de kraan nog repareren. Maar in het geval dat het niet te repareren is, dan kan de loodgieter direct een nieuwe kraan voor u plaatsen. Hebt u een lekkage aan een boiler of geiser? Schakel dan snel een loodgieter in.

Een lekkage in de badkamer?

De badkamer is een ruimte die gevoelig is voor lekkages. Door de vele waterleidingen die door de badkamer lopen, ontstaat er gemakkelijk een lekkage in de badkamer. Het is vaak lastig te ontdekken waar de lekkage vandaan komt. Met lekdetectie kan de loodgieter de lekkage badkamer gemakkelijk vinden en repareren. Als de lekkende leiding zich in de in de vloer of muur bevindt, dan zal hiervoor wel wat breekwerk moeten worden verricht.

Lekkage aan het dak of plafond?

Hebt u een lekkage aan het plafond? Dit kan komen door een lekkende waterleiding die door het plafond loopt. Maar in meeste gevallen houdt een lekkage aan het plafond ook een lekkage aan het dak in. Hierbij lekt er vocht door het dak naar het plafond. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door een een kapotte of fout aangesloten dakgoot. Hiervoor kunt u het beste een loodgieter inschakelen om de goot weer opnieuw laten installeren.

Hebt u last van een lekkage?

In sommige gevallen is de lekkage vrij snel te ontdekken, bijvoorbeeld als het gaat om een lekkende leiding. Het wordt lastiger als de lekkage zich in de muur bevindt, hiervoor kunt u beter een loodgieter inschakelen. Hij beschikt over de juiste apparatuur om de lekkage te detecteren, zonder dat hij onnodig de muur kapot moet breken.

Call Now Button