Professioneel

Ervaren

011-988136
24/24 bereikbaar

Deskundig

Nauwkeurig

Veelgestelde vragen

Om u zo goed mogelijk te helpen, hebben we hieronder alle veelgestelde vragen van onze klanten opgesteld. Staat uw vraag er helaas niet tussen? Neem contact met ons op, door te bellen naar 011-988136.

Wij zijn in te schakelen voor alle loodgieterswerkzaamheden. We verhelpen lekkages en ontstoppingen, we voeren CV onderhoud en installatie uit en ten slotte bieden wij u een 24 op 24 spoedservice aan. Op deze manier kunnen we u altijd snel van dienst zijn.

Wij zijn actief in Hasselt en omgeving

U kunt een afspraak maken, door te bellen naar 011-988136.

Soms zijn er klussen die eigenlijk direct moeten worden opgelost, bijvoorbeeld om erg veel schade te kunnen voorkomen. Dankzij de spoedservice staan de loodgieters van Loodgieterij Dubois  altijd voor u klaar. Wanneer een noodsituatie zich voordoet hoeft niet tot de volgende werkdag te wachten. Er is altijd een loodgieter beschikbaar om u uit de brand te helpen. Dit geldt natuurlijk doordeweeks, maar ook in de weekenden. U kunt 24 uur per dag terecht voor spoedreparaties en andere spoedklussen.

Als u een lekkage heeft ontdekt, baal u natuurlijk als een stekker. Lekkages zijn erg vervelend omdat ze kunnen zorgen voor veel schade. Mochten er waterdruppeltjes naar beneden vallen, dan kunt u dit opvangen met een theedoek of met een teiltje. Zo kunt u alvast wat schade voorkomen. Daarnaast is het handig om de hoofdkraan dicht te draaien en zo de watertoevoer stop te zetten. Als u dit heeft gedaan kunt u contact opnemen met een loodgieter. Deze zal u vervolgens helpen met het detecteren van het lek, alsmede het oplossen van het probleem.

Als uw cv-ketel niet meer doet wat deze hoort te doen, komt dit hoogstwaarschijnlijk door een storing. Dit klinkt vervelend, maar het is relatief makkelijk op te lossen. Er zijn een aantal verschillende storingen. De meeste cv-ketels die niet al te oud zijn, hebben een digitaal schermpje waarop je de code van de storing kunt aflezen. Om deze code vervolgens te kunnen vertalen naar een probleem kunt u in de handleiding kijken. Mocht u deze niet meer hebben, dan staan de codes met uitleg vaak ook op het internet. Aan de hand van de code kunt u vervolgens actie ondernemen.

Meestal hoeft er geen loodgieter te pas te komen aan een verstopt toilet. U kunt een verstopping vaak zelf oplossen door gebruik te maken van de ouderwetse plopper, die met druk de verstopping losmaakt. Ook kunt u ervoor kiezen om een chemische ontstopper te gebruiken. Dit is een middeltje dat u in de wc giet, waarna de verstopping wordt opgelost.

Als er geen warm water meer is in uw woning, kan dit liggen aan de cv-ketel. Als deze een storing heeft zal het water niet goed meer worden verwarmd. Naast het verhelpen van die storing is een oplossing die ook vaak helpt om uw cv-ketel te ontluchten. Verder kan het probleem nog bij de thermoskraan liggen.

Waterleiding klus